☰
✕

İlkadım'da Başkan İhsan Kurnaz Muhtarlarla Buluştu: 61 Mahalle İçin Ortak Akıl Vurgusu

TAKİP ET

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında ilçede görev yapan mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Mahallelerin sorunları ve vatandaşların taleplerinin ele alındığı buluşmada Kurnaz, İlkadım'ın 61 mahallesine eşit ve kaliteli hizmet ulaştırmak için muhtarlarla iş birliğine büyük önem verdiklerini söyledi.

İlkadım Belediyesi, mahallelerde yürütülen hizmetlerin daha hızlı ve etkili şekilde vatandaşlara ulaşması amacıyla muhtarlarla iletişimini sürdürüyor. Bu kapsamda İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Gazi Park Kafe ve Restoran’da düzenlenen programda mahalle muhtarlarını ağırladı.

Programda ilçenin farklı mahallelerinde yaşanan sorunlar, vatandaşların belediyeden beklentileri ve devam eden çalışmalar değerlendirildi. Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda, yerel yönetim ile muhtarlar arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesinin önemine dikkat çekildi.

61 Mahallenin İhtiyaçları Masaya Yatırıldı

İlkadım’ın merkez ve kırsal mahallelerinde yaşayan vatandaşların hizmetlere eşit şekilde ulaşmasını hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, muhtarların yerel yönetim çalışmalarında önemli bir sorumluluk üstlendiğini ifade etti.

Mahallelerdeki ihtiyaçların doğru tespit edilmesinde muhtarların katkısının büyük olduğunu vurgulayan Kurnaz, vatandaşlardan gelen talep ve önerilerin belediye hizmetlerinin planlanmasında yol gösterici olduğunu dile getirdi.

Başkan Kurnaz: "Muhtarlarımız En Önemli İletişim Köprülerimizden Biri"

Muhtarların vatandaşlarla belediye arasında güçlü bir bağ oluşturduğunu belirten Başkan İhsan Kurnaz, şu ifadeleri kullandı:

“Muhtarlarımız, mahallelerimizde vatandaşlarımızla aramızdaki en önemli iletişim köprülerinden biridir. Mahallelerin ihtiyaçlarının belirlenmesinde ve vatandaşlarımızın taleplerinin karşılanmasında önemli bir görev üstlenen muhtarlarımızın çalışmalarını son derece değerli buluyoruz.”

Muhtarların mahalle sakinlerinin sorunlarını doğrudan belediyeye ilettiğini belirten Kurnaz, hizmetlerin bu doğrultuda şekillendirildiğini söyledi.

"Kent Merkezi ve Kırsal Mahalle Ayrımı Yapmıyoruz"

İlkadım’ın her noktasına kaliteli belediyecilik hizmeti götürmek için çalıştıklarını ifade eden Başkan Kurnaz, hizmet anlayışlarının temelinde eşitlik ve ortak aklın bulunduğunu vurguladı.

Kurnaz, “Temel hedefimiz, kent merkezi ve kırsal mahalle ayrımı yapmadan İlkadım’ın her noktasına en iyi ve en kaliteli hizmeti ulaştırmaktır. Bu hedef doğrultusunda muhtarlarımızla iletişim ve koordinasyonumuzu güçlü tutuyor, mahallelerimizin ihtiyaçlarına hızlı ve kalıcı çözümler üretmek için çalışıyoruz” dedi.

Vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçladıklarını belirten Kurnaz, İlkadım’ı daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için muhtarlarla ortak çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Muhtarlara 19 Ekim Hediyesi

Muhtarlık teşkilatının kuruluş yıl dönümü olan 19 Ekim’in, 2015 yılından bu yana Muhtarlar Günü olarak kutlandığını hatırlatan Başkan İhsan Kurnaz, ilçede ve Türkiye genelinde görev yapan tüm muhtarların özel gününü tebrik etti.

Gazi Park Kafe ve Restoran’da gerçekleştirilen buluşma, Başkan Kurnaz’ın mahalle muhtarlarına 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla hediye takdim etmesiyle sona erdi.