Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde yeni akademik yılın başlamasıyla birlikte yaz döneminin ardından kampüslerde öğrenci yoğunluğu yeniden arttı. Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden Samsun’a gelen öğrenciler ders başı yaptı.Yeni akademik yılın ilk günlerinde özellikle üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin heyecanı dikkat çekti. Fakültelerini, dersliklerini ve kampüs alanlarını keşfetmeye başlayan öğrenciler, bir yandan ders programlarına uyum sağlamaya çalışırken diğer yandan yeni arkadaşlarıyla tanıştı.



KAMPÜSTE YENİ DÖNEM HAREKETLİLİĞİ
Derslerin başlamasıyla fakülte koridorları, amfiler, kafeteryalar ve ortak kullanım alanları yeniden öğrencilerle doldu. Üst sınıflar arkadaşlarıyla yeniden buluşurken, birinci sınıf öğrencileri ise OMÜ’deki ilk akademik deneyimlerini yaşamaya başladı.Yeni dönemin başlamasıyla birlikte dersliklerde akademik programlar da uygulanmaya başlandı.
İLK HAFTA YEMEKLER ÜCRETSİZ
OMÜ yönetimi, 21-25 Eylül tarihleri arasında üniversitenin yemekhanelerinde öğrenci ve personele yemeklerin ücretsiz sunulacağını duyurdu.Yeni akademik yılın ilk gününde OMÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Erhan Burak Pancar da Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı çalışanlarıyla birlikte yemekhanelerde incelemelerde bulunarak dönem hazırlıklarını yerinde değerlendirdi.





